Rotary Club Miskolc

Rotary Internetional

1911. District

RI Club No.: 53883

Alapítva 1931. szeptember

Újra alapítva: 2000. június

Összejövetelek:  hétfő 18 órától

Avasi Sörház Étterem Miskolc, 3530 Meggyesalja utca 1.

Email: info@rotarymiskolc.hu

Postacím:

3527 Miskolc

Sajó utca 4.

___________

Bankszámla szám:

CIB Bank

10700086-68946225-51100005

Adószám:  18435270-1-05

Rotary Kocsonya a HOSPICE javára

 

Rotary Kocsonya a HOSPICE javára

A Miskolci Kocsonya Farsangon a Miskolcon tevékenykedő két ROTARY club összefogott, és közös pavilont állított, ahol a klubok tagjai önkéntes munkában a Miskolci Erzsébet Hospice Alapítvány számára gyűjtöttek adományt...

Rotary Kocsonya

Mint tudjátok a  február 23-án zárult Miskolci Kocsonya Farsangon közös pavilont állítottunk a Rotary Club Miskolctapolcával.

A vásári forgatagban való megjelenés célja adománygyűjtés volt. A két klub tagjai önkéntes munkában kérték a Kocsonya Farsang vendégeinek támogatását, a miskolci  Erzsébet Hospice Otthon és Alapítvány céljait segítendő.  Az Erzsébet Hospice Alapítvány a magyar hospice szervezetek egyik úttörőjeként 1994-ben kezdte meg végállapotú rákbetegek otthoni ápolását. A tevékenységük teszi lehetővé, hogy a beteg – ha kívánja – élete utolsó pillanatáig otthonában maradhasson (otthonápolt, betegeik 55-60 %-a).

Dr.Sallai Zsolt barátunk kezdetétől elnökli az egyesület kuratóriumát, és tapolcai rotarysta barátaink is támogatják az Erzsébet Hospice-t, és nekünk sem ez volt az első támogató akcciónk (Vámpírok Bálja 1.000.000 Ft-os bevétele is ide került) így nem volt nehéz a közös hangot és célt megtalálni.

A nemes célért adakozókat meleg italokkal és finom miskolci kocsonyával kínálták a két klub önkéntesei. A figyelemfelhívásban, és a sétálók megszólításában aktív szerepet vállaltak a  klubok Magyarországon időző cserediákjai is. Sok ismerőssel, baráttal találkoztunk a sétálók között, akiket sikerült a pavilonunkhoz szólítani. A kiváló kocsonyát (több mint 300 adagot) a tapolcai klub „vendéglátós” tagjai  (Bástya Hotel és DENT Hotel) készítették, és ajánlották fel. A forralt bort és egyéb szeszes-és szesztelen italokat  -- szokás szerint – Huszti Gábor barátunk sponzorálta és készítette el.

Jó alkalom volt ez a két miskolci klub tagjainak a személyes megismerkedésre, barátkozásra.

A farsangi forgatag négy napja alatt a két klub tagjai összesen 421.000 Ft adományt gyűjtöttek.
Ez rekordnak számít eddigi adománygyűjtési akcióink sorában.

Az összeg átadására a közeli napokban kerül majd sor az Erzsébet Kórházban a Hospice Házban.
Az időpont egyeztetése és a szervezés jelen hír írásakor még zajlik.

 

A cserediákok vidám műsora:

Náhány fotó a farsangi napokról:


A 2014. feburár 27-i Észak-Magyarországban (Szigeti Laci barátunk ösztökélésével) cikk jelent meg a ROTARY akcióról.


vissza

Hozzászólások